top of page
signworks grafik_ver2.png

Signworks är ett storformatstryckeri i Bromma, ett stenkast från Stockholm city. Genom digitaltryck tillverkar, bearbetar och monterar vi skyltar, dekaler, vepor, banderoller och exponeringsmaterial. Vi printar, skär, fräser, bigar och laserskär de flesta material som papper, kartong, vinyl, tyg, plast, aluminium, järn, trä etc.
 

Det är bara fantasin som sätter gränserna!

 

Vi digitaltrycker med Greenguard certiferat UV- bläck med färguppsättning CMYK + vitt. UV- bläck ger en matt slutprodukt, men vid behov kan vi blanklaminera de flesta produkter. Nedan följer rekommendationer vid leverans av original för tryck så att produktion och leverans ska gå smidigt och ni som kund ska bli nöjd med slutresultatet.
 

  • Rekommenderade filformat: PDF, AI, EPS alt. TIFF

  • Typsnitt: Vektoriserade eller inkluderande. 

  • Färgprofil: Fogra 39

  • Filöverföring via mail, sprend eller via dropbox länk. Skickas till: order@sign-works.se

  • Skärmärken och utfall bör vara max 5 -10mm. 

  • Vid väggfoliering av större motiv (t.ex. 3x10m) rekommenderas utfall av ca.20-40mm runt om (utan skärmärken). 


Rekommenderad upplösning bör normalt vara 75-150 dpi i slutformatet. Vid större format går det bra att göra original i 10 % av slutformatet. Var noggrann med att specificera detta i originalnamnet. Rekommenderad upplösning beror på betraktningsavståndet. Ska motivet ses på nära håll måste originalet ha en högre upplösning och på långt avstånd är det inte lika viktigt.

Våra maskiner är kalibrerade av proffs. Olika tryckmetoder, maskiner, färguppsättningar, bläck ger olika resultat samt vad det är för material som man vill trycka på. Materialets färg och opacitet ger olika resultat. Vid tveksamheter eller om det är extra viktigt att en viss färg kommer ut enligt era önskemål, så kan vi göra en provprint innan slutproduktion. 

 

Texter och logotyper bör vara vektoriserade så att de går att förstora upp utan att man förlorar skärpan. Vid utskurna eller utfrästa motiv måste filerna vara vektoriserade så att det går att lägga in skärbanor. Gör skärbanor som ett eget lager i tryckoriginalet. Samtliga länkade illustrationer ska vara packade så att alla lager blir sammanslagna till ett bakgrundslager. Om ditt bildoriginal innehåller mycket svart, se till att den svarta färgen är uppbyggd utifrån alla fyra färger. Till exempel kan CMYK-koden 91/79/62/97 användas. 

 

För övriga frågor maila din kontaktperson eller info@sign-works.se

bottom of page